Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Bier >> Alfabetisch overzicht >> Soorten >> Top 25 >> Zoeken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Mestreechs Aait

Mestreechs Aait onstaat door wort met een aantal donkere bieren in gesloten eikehoutenvaten spontaan te laten gisten. Er verstrijken dan minstens vier jaargetijden voordat de brouwmeester uiteindelijk het behoorlijk zure oerbier versnijdt met bruine bieren van circa 12 graden stamwort.
Dan ontstaat de typische rinzige smaak met een frisse afdronk die het Mestreechs Aait zo kenmerkt (3,5 % alc.). De appelachtige geur streelt de neus.
BrouwerijGulpener Bierbrouwerij
SoortOud bruin
Gistinglaag
Alcohol %3
Temperatuur4-6
Beoordeling6,5

10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100



(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign