Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Bier >> Alfabetisch overzicht >> Soorten >> Top 25 >> Zoeken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Anchor Porter
 

Anchor Porter
Deze ouderwetse Porter is vrijwel met de hand gemaakt, met een uitzonderlijke eerbied voor de oude kunst van het brouwen.
Er wordt gebruik gemaakt van 100% malted gerst, grootmoedige hoeveelheden verse, gehele hop, volledig natuurlijke carbonatie en een eenvoudig, natuurlijk brouwend proces dat als geen andere in de wereld is.
De diepe zwarte kleur, het dikke, romige hoofd en het intens rijke aroma van de Porter van het Anker, dat in San Francisco sinds 1974 wordt gemaakt, hebben dit heerlijk en uniek brouwen een wereldwijd een reputatie voor opmerkelijke kwaliteit opgeleverd.

Anchor Brewery is gelegen aan de Francisco Bay, USA. De brouwerij stamt uit de vorige eeuw en stond in 1965 op het punt haar deuren te sluiten. Fritz Maytag, literatuurstudent en telg uit een familie die één van de belangrijkste fabrieken van wasmachines bezit, vernam dat zijn favoriete bier niet meer leverbaar zou zijn. Hij kocht daarom deze "microbrewery" en stopte al zijn tijd en energie in het reanimeren van de brouwerij en in met name het optimaliseren van de kwaliteit. Inmiddels is de Anchor brewery één van de fraaiste ter wereld en worder er uitsluitend bieren van wereldklasse geproduceerd. De brouwerij is sterk gegroeid (150.000 Hl. per jaar) en is officiëel geen microbrewery meer. Liefde voor het vak en extreme zorg voor kwaliteit zijn gebleven.

BrouwerijAnchor
SoortPorter
GistingLaag
Alcohol %5,9
Temperatuur8
Beoordeling8,8

10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100



(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign