Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Hoofdgerechten

Cassavetaart met kokos en Hertog Jan Grand Prestige

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1 flesje Hertog Jan Grand Prestige
500 gram fijn geraspte cassave (diepvries)
125 gram geraspte kokos
100 gram rozijnen
2 dl kokosmelk (uit een blikje)
een theelepel zout
twee theelepels vanille essence
vijf eetlepels roomboter
vier eetlepels bruine suiker
drie eieren (salmonellavrij)
twee eetlepels kaneelpoeder
poedersuiker
 
 
 
 
 De fijn geraspte cassave laten ontdooien. Cassave is een tropische wortelsoort (vgl. maniok), die in Aziatische-, Zuid-Amerikaanse- of Afrikaanse toko’s kant en klaar (uit de diepvries) is te verkrijgen.
De rozijnen in een mengkom gedurende twee uur wellen in het bier. De ontdooide cassave in een mengkom mengen met de geraspte kokos. De eieren een voor een erdoor roeren, gevolgd door de bruine suiker, zout, vanille essence, zout, kokosmelk, de gewelde rozijnen en vier eetlepels van het bier.

De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Een bakblik of ovenschaal beboteren met twee eetlepels boter en het mengsel van de cassave erin verdelen. Wat boter gelijkmatig over de bovenkant verdelen. Het bakblik of de ovenschaal in het midden van de oven plaatsen, de ovenstand op 160 graden Celsius zetten en in ruim anderhalf uur bakken tot de bovenkant een gelijkmatige bruine kleur heeft gekregen.
Uit de oven halen, het restant van het bier erover gieten en kaneelpoeder erover strooien. Lauwwarm of koud servere


Met dank aan biercuisine.nl


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign