Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Hoofdgerechten

Fricandeau in pepersaus

Boodschappenlijstje:
(voor 3 personen)

1,5 dl Grolsch Premium Pilsner
525 gram varkensfricandeau
185 gram tomaat (gepeld)
6 theelepels bouillon (poeder)
3 eetlepels
2.5 eetlepel peterselie
1 ui
1 teentje knoflook
1 laurier (blad)
1 theelepel karwijzaad
1 theelepel oregano
1 rode paprika
1 rode peper
1 eetlepel allesbinder
 
 
 
 
 Verhit een bruineringsschaal 8 minuten op 750 Watt. Snij de fricandeau in blokjes, verhit dit 6.5 minuut met de olijfolie in een gesloten magnetronschaal op 750 Watt. Pel de ui en de knoflook en snipper ze. Halveer de paprika, verwijder steel zaad en zaadlijsten. Was de paprika en snij ze klein. Halveer de tomaten en snij de kroontjes eruit. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de peper open, verwijder steel en zaadjes, was ze en hak ze fijn. Voeg deze ingredienten toe. Voeg bier, het laurierblaadje, het karwijzaad en de oregano toe in een gesloten magnetronschaal en verhit dit 12 minuten op 750 Watt. Roer de bouillonpoeder met de allesbinder door het vleesmengsel en verhit dit 2.5 minuut op 750 Watt. Bestrooi voor het opdienen het vlees met gehakte peterselie.


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign