Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Hoofdgerechten

Biefstuk met biersaus

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

2,5 dl donker bier
4 biefstukken
2 uien
2 preien
100 g boter
tijm
laurier
schepje suiker
 
 
 
 
 Snipper de uien en snijd de preien in plakjes. Fruit die tot ze zacht en glazig zijn in een deel van de boter, met wat tijm en laurier.
Voeg het bier toe, een klein scheutje water en de suiker en laat dit even goed doorstoven, tot ui en prei zacht zijn.
Bak de biefstukken in de rest van de boter aan weerskanten bruin, blus de braadboter af met een klein scheutje bier.
Serveer de biefstukken over goed voorverwarmde borden. Laat zo nodig het vocht op de uien nog wat inkoken en druk uien en prei fijn in de biersaus.
Schep die over de biefstukken. Serveer met lekker knapperige frieten en sla.


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign