Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Hoofdgerechten

Varkensfilet met romige biersaus

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1 flesje Westmalle Dubbel
4 vastkokende aardappels (ca. 500 gram)
100 gram boter of margarine
100 gram champignons
100 gram Ardennerham (plakjes)
700 gram varkensfilet
1 beker creme fraiche (200 ml)
zout
peper
keukenpapier
aluminiumfolie
ovenschaal, inhoud ca. 1 liter
ovenschaal ca. 20 x 30 cm
 
 
 
 
 Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan helft van boter smelten. Aardappelblokjes bakken tot ze licht gebruind zijn.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Ham in reepjes snijden. Champignons en ham ca. 1 a 2 minuten met aardappelblokjes meebakken.
Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen. In midden van oven ca. 20 minuten bakken.
Intussen varkensfilet in 12 medallions snijden. Bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten en medallions aan beide kanten bruin bakken. Medallions overscheppen in de ovenschaal en ca. 8 minuten in oven erbij zetten. Uit oven nemen en warmhouden onder aluminiumfolie. Bier bij bakvet van medallions schenken en ca. 5 minuten laten koken. Creme fraiche erdoor roeren en nog ca. l à 2 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Op vier borden elk 3 eetlepels saus scheppen. Medallions over borden verdelen. Aardappelmengsel ernaast scheppen.


En wat vindt de biermamma er van:
Biermama:
Ik zou iets minder bier gebruiken en de saus bij voorkeur een beetje meer laten inkoken om een iets dikkere saus te krijgen.

De aardappelschotel krijgt meer smaak door in plaats van ham spekjes te gebruiken. Verder zou ik er wat kruiden op doen: paprika / aromat en eventueel peper en zout (niet als je er spekjes doorheen doet, die zijn zout genoeg).

De smaak van het bier komt duidelijk terug in de smaak van de saus. Heerlijk gerecht.


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign