Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Overigen

Bierbrood met Hertog Jan Pilsener

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

2,5 dl Hertog Jan Pilsner
500 gram bloem
30 gram gist
20 gram bruine suiker
1 ei
50 gram boter
10 gram zout
 
 
 
 
 Bier van tevoren op kamertemperatuur laten komen.
Maak de gist aan met een klein gedeelte van het bier.
Doe de bloem, de suiker en het zout in een kom. Voeg het ei, de boter, de gist en het bier toe en kneed het tot een deeg.
Laat dit afgedekt rijzen tot het dubbele volume. Kneed het deeg opnieuw en vorm er een brood van.
Vet de vorm in en doe het brood erin. Weer laten rijzen tot het dubbele volume.
Bak het brood bij 200 °C gedurende 35 - 40 minuten.


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign