Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Nagerechten

Flensjes met kriekensaus

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1 flesje Belle Vue Kriek
2 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
kaneel
300 gram kersen zonder pit
2 theelepels aardappelmeel
100 gram bloem
1 ei
25 gr boter
4 bollen vanilleroomijs
poedersuiker
 
 
 
 
 In sauspan helft van bier met suiker, half zakje vanillesuiker en mespunt kaneel aan de kook brengen.
Kersen toevoegen en 2-3 minuten verwarmen. Aardappelmeel met 1 eetlepel water gladroeren en saus hiermee licht binden.
In kom bloem, ei, rest van bier, rest van vanillesuiker en mespunt kaneel tot beslag roeren. In kleine koekenpan telkens klontje boter verhitten en van beslag 4 flensjes bakken.
Flensjes op 4 borden leggen. Kersen, saus en ijs erover verdelen. Royaal bestrooien met poedersuiker.


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign