Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Hoofdgerechten

Pastei van konijn met De Graal Blond

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1 flesje De Graal Blond
1,5 kg konijnenbouten (ong. 500 gram vlees ontdaan van de beenderen)
1 konijnenfilet
350 gram konijnenlever
50 gram vet spek in blokjes
250 gram vet spek in plakken (voor het bekleden van de pasteivorm)
350 gram varkensvlees (schouderstuk)
75 gram rozijnen
5 sjalotten
3 eieren
1/4 liter room
100 gram boter
20 gram zout
4 gram witte peper
5 blaadjes laurier
paar takjes tijm
 
 
 
 
 Ontdoe het konijnenvlees van de beenderen; Marineer het vlees, ook de konijnenfilet, samen met een flesje De Graal Blond, de laurierblaadjes en de tijmtakjes overnacht.
Het vlees uit de marinade nemen, de marinade bewaren; De konijnenlevers samen met de fijngesnipperde sjalotten in de boter bakken en blussen met de marinade, het vocht voor ongeveer de helft laten inkoken.
Deze gebakken levers (ook het blusvocht) samen met het gemarineerde konijnenvlees (de filet apart bewaren!!), het vet spek in blokjes en het varkensvlees fijn malen in de keukenmachine, wanneer alles fijn gemalen is worden de eieren, room, rozijnen, peper en zout toegevoegd: alles goed mengen;
Bekleed de pasteivorm met de speksneden; Breng nu de vleesbereiding voor de helft in de vorm, leg nu daarop de konijnenfilet en vul nu verder aan met de vleesbereiding tot de vorm volledig gevuld is; (de filet ligt nu mooi in het midden van de pastei, dit zal na het bakken en versnijden een mooi effekt geven.)
Dek de pasteivorm af met aluminiumfolie en plaats de pasteivorm in een ovenschotel deels gevuld met water (bain-marie) Plaats dit geheel in de oven en laat bakken gedurende 1h45 bij 220°C. Laat de pastei overnacht afkoelen. Ontvorm de paté en verwijder het vette spek. Snij de pastei in sneden en serveer met een slaatje.


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign