Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Nagerechten

Kaneeltaartje

Boodschappenlijstje:
(voor 6 personen)

Scheut Leute bokbier
taartvorm ø 26 cm.
bladerdeeg voor de bodem
200 gr. cake
7 eieren
400 cc room of plantaardige roomvervanger
ca. 1,5 eetlepel kaneel
40 gr. suiker + zakje vanille suiker
gembersiroop of honing
20 gr. gelatine
 
 
 
 
 
  • taartvorm insmeren met boter en dan bedekken met het bladerdeeg (1cm v/d rand van de vorm blijven)
  • eieren, room, scheut bokbier, suiker, vanillesuiker, kaneel, kleine eetlepel honing of gembersiroop en de gelatinepoeder (of velletjes eerst oplossen in lauwwarm water) heel goed mengen
  • als het een mooie homogene massa is 200 gr. cake in blokjes gesneden toevoegen
  • deze massa in de taartvorm gieten
  • de taart bakken in de oven; 30 min. Op 180 C, daarna nog 10 min. op 200 C
  • de taart is gaar als deze lekker stevig aanvoelt (met de vinger even zachtjes opdrukken om dit te controleren)
  • de taart af laten koelen en in kleine puntjes snijden.
  • de nog net iets warme puntjes serveren met een bolletje vanille ijs en lekker wat slagroom.


  • Met dank aan: De Herberg van Een


    (c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign