Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Nagerechten

Appel met stroop, kaneelijs en Westmalle Dubbel

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1.5 dl Westmalle Dubbel
2 appelen (bijvoorbeeld: Cox Orange, Granny Smith)
2 eetlepels appel- of perenstroop of Luikse stroop
4 eetlepels roomboter
4 bolletjes kaneel(room)ijs (of een ander roomijs)
4 gesuikerde wafeltjes
 
 
 
 
 
 Appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm dikte snijden. In een mengkom de stroop met een garde door het bier (op kamertemperatuur) kloppen tot een egaal geheel is ontstaan. Roomboter in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de plakken appel zo kort mogelijk om en om bakken. Het mengsel van bier en stroop aan de appelen toevoegen.
De koekenpan schudden, hittebron verhogen, 2 tot 3 minuten goed verwarmen en in de koekenpan laten afkoelen. Appel en de (lauwwarme) saus over dessertborden verdelen, vergezeld van een bolletje kaneel(room)ijs of ander roomijs en een gesuikerd wafeltje. Naar smaak een proefglaasje (15 cl) Westmalle Trappist Dubbel bij dit nagerecht serveren.


Met dank aan: Biercuisine.nl


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign