Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieën >> Hoofdgerechten

Lamsrugfilet met een saus van Pauwels Kwak

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1 flesje Pauwels Kwak
4 lamsrugfilets van elk 150 gram
een eetlepel tomatenpuree
twee tenen knoflook uit de knijper
een eetlepel Worcestershire saus
vier eetlepels koude boter
vier eetlepels zonnebloemolie
een eetlepep fijngehakte bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak
 
 
 
 
 De lamsrugfilets insmeren met weinig zout en peper uit de molen. De olie verhitten in een koekenpan en de lamsrugfilets om en om bakken, totdat ze goudbruin van kleur zijn. Het bakvocht blussen met driekwart van het bier, filets eruit halen en warm houden. Tomatenpuree, knoflook uit de knijper en Worcestershire saus erbij doen. Goed verwarmen en tenslotte vanaf de hittebron de koude boter door de warme saus roeren. De filets in dunne plakken snijden en verdelen over voorverwarmde borden. De saus eroverheen doen en garneren met fijngehakte bieslook. Serveren met aardappelkroketjes, dunne sperzieboontjes en gebakken appel. Drink hierbij een goed gekoelde Pauwel Kwak.


Met dank aan: biercuisine.nl


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign