Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Recepten >> Categorieėn >> Overigen

Hartige Kaastaart met ui en bokbier

Boodschappenlijstje:
(voor 4 personen)

1.5 dl Bavaria Hooghe Bock
1 blik pizzadeeg
1½ eetl boter
3 uien
1 eetl bloem
4 eieren
1/8 l slagroom
150 gr geraspte belegen kaas
nootmuskaat
peper
2 eetl komijnzaad
 
 
 
 
 Beboter een lage taartvorm (ų 24 cm). Rol het deeg uit en bekleed hiermee de bakvorm. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en snijdt ze in ringen. Smelt de boter en bak hierin de uien lichtbruin. Roer dan de bloem erdoor en laat het geheel 2 min. bakken. Voeg dan scheutje voor scheutje het bokbier toe. Schep het uienmengsel op het deeg.
Klop de eieren, slagroom, kaas, nootmuskaat en peper door elkaar en schenk het geheel uit over de uien. Strooi het komijnzaad erover.
Bak de taart, 1 richel onder het midden van de oven, in ± 40 min. gaar en goudbruin.


(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign