Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Bier >> Alfabetisch overzicht >> Soorten >> Top 25 >> Zoeken

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Gouden Carolus
Gouden Carolus
In een oude kroniek van Mechelen lezen wij dat dit Mechelse Keizersbier, genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel, vooral bij de vossenjacht werd gedronken "daar dit zowel ruiters als paarden in volle vuur bracht en ze deed galopperen zodat de jacht steeds in beste stemming verliep".

Dit "Keizersbier" wordt nog steeds door onze brouwerij gebrouwen. Gouden Carolus wordt gebrouwen met donkere zeer evenwichtig gedoseerde moutsoorten volgens de klassieke infusiemethode.

Door de samenstelling van karamel en aromatische mouten en met de traditionele hoge gisting verkrijgen we een speciaal bier dat de warmte van wijn en frisheid van bier verenigt.

Door zijn hoge densiteit van 19 Plato wordt Gouden Carolus geklasseerd onder de speciale bieen. Hierdoor is het dan ook uiterst geschikt voor speciale culinaire doeleinden zoals stoverijen, wild en zelfs sabayon.

Onbeperkt houdbaar zal het u toelachen met een kleur en geur. Doch wees niet overhaast want een fijnproever drinkt het met fijne, smakelijke teugen tot een subliem en innig genot.

Gouden Carolus is goud waard.
BrouwerijHet Anker
SoortSpeciaalbier
GistingHoog
Alcohol %8
Temperatuur8-10
Beoordeling9,5

(jury) Leden die dit bier lekker vinden drinken ook graag:
 • Grimbergen Blond
 • Hertog Jan Meibock
 • Hertog Jan Bockbier
 • Bavaria Tarwebok
 • Grimbergen Dubbel
 • 10
  15
  20
  25
  30
  35
  40
  45
  50
  55
  60
  65
  70
  75
  80
  85
  90
  95
  100  (c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign