Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Brouwerijen >> Alfabetisch overzicht

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


De Koningshoeven
De Koningshoeven / "De schaapskooi"


Grenzend aan de gemeentes Moergestel, Hilvarenbeek en Tilburg, ligt in Berkel Enschot het Trappistenklooster "Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven". Volgens de leer van St. Benedictus moeten de Trappisten door het werk van eigen hand in hun levensonderhoud voorzien.

Het brouwen van bier was het dagelijks werk van de Paters Trappisten sinds 1884.
Aanvankelijk leefden de Paters Trappisten van de landbouw en veeteelt. Omdat de communiteit groeide, waren al snel de inkomsten niet meer toereikend. Omdat een van de broeders een zoon was van een Duitse brouwer, werd in 1884 besloten om over te schakelen op het brouwen van trappistenbier.

La Trappe is Nederlands enige trappistenbier. Ter wereld zijn er slechts 7 trappistenabdijen die bier brouwen. Alleen als het bier in een trappisten klooster gebrouwen wordt, mag het trappistenbier genoemd worden. Liefhebbers genieten tot op de dag van vandaag van het ambachtelijk gebrouwen La Trappe volgens de door de Paters Trappisten ontwikkelde receptuur. Voor het brouwproces worden uitsluitend natuurlijke ingrediŽnten gebruikt. Zoals hop, gerstenmout, gist en water uit eigen bron. De vergisting vindt plaats met een gistsoort die het meest actief is bij 18 a 20o C. Dit type vergisting heet bovengisting. Het bier wordt afgevuld op flessen met gist en suiker. Hierdoor gist La Trappe na op fles en ontwikkelt zich een uniek aroma.

Alhoewel de brouwerij onlangs (1999) werd overgenomen door de Bavaria-brouwerij, is het brouwproces nog steeds in handen van een Trappist.
LandNederland
Websitehttp://www.latrappe.nl
Bier(en)Kroon pilsener
La Trappe Blond
La Trappe Bock
La Trappe Dubbel
La Trappe Quadrupel
La Trappe Tripel
Moreeke
Witte Trappist
(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign