Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Brouwerijen >> Alfabetisch overzicht

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Huisbrouwerij Klein Duimpje

Geschiedenis
Na in 1990 als amateur wijnmaker te zijn begonnen is bij brouwmeester Erik Bouman in 1994 het bierbrouw virus compleet toegeslagen. In maart 1995 werd Bouman lid bij de amateurbierbrouwersvereniging ít Wort Wat ! in Hoofddorp en volgde daar een bierbrouwcursus. Vele brouwsels en ruim een jaar later werd het tijd om met amateurbierbrouw wedstrijden mee te doen. Reeds in 1996 vielen diverse bieren in de prijzen. In januari 1997 werd het 1e Nederlands Kampioensschap voor amateurbierbrouwers in de winterbierklasse gewonnen met het latere Erik de Noorman.

Kort daarna, in mei 1997, werd het door Bouman ingezonden bier van het Engelse type "Porter" uit meer dan 400 ingezonden bieren gekozen tot het beste bier bij het 13e Algemene Nederlands Kampioensschap over alle klassen. Daarmee was Bouman Nederlands kampioen amateurbierbrouwer 1997.

Nadat ook nog eens aan het professionele brouwen was geproefd door het brouwen van de inmiddels geroemde Polderbok voor ít Wort Wat ! werd Erik de Noorman geboren. Beide bieren werden door Bouman gebrouwen bij de Scheldebrouwerij in ís Gravenpolder, beroemd om hun Zeeuwse bieren.
Tot en met 2003 werd hier gebrouwen.

Toekomst
Grote wens is het realiseren van een eigen locatie in de Bollenstreek en daar kleinschalig (250liter per keer) speciaalbieren te gaan brouwen, en dan het liefst in Hillegom. Het grote probleem bij eventueel geschikte locaties is meestal dat het bestemmingsplan niet toelaat om een ambachtelijk brouwerijtje te beginnen. De panden die wel geschikt zijn zijn vrijwel altijd onbetaalbaar en liggen bovendien meestal op een industrieterrein. Het laatste is niet onoverkomelijk maar het eerste, de prijs, wel.
LandNederland
Websitehttp://www.kleinduimpje.nl
Bier(en)Blauwe Tram
Bollenstreek Ale
Cruquius Ale
Erik de Noorman
Hilleghemse Dubbel
Hillegoms Tarwebier
Hillegomse Hangkous
Kerstbier
Kruiden Ale
Leeghwater
Lijnden Tripel
Porter
Porter, Hazelnoot
Porter, Honing
Slobberbok
Springbok
Zevenmijlslaarzen
(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign