Bieren
 Over bier
 Potjebier
 Leden
 Recepten
 Fun
 Games
 E-cards
 Drankgebruik
 
Brouwerijen >> Alfabetisch overzicht

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Lindeboom Bierbrouwerij


Lindeboom is een echte familiebrouwerij. De familietraditie begon in 1870, toen Willem Geenen in Neer een kleine brouwerij opende. Zijn eerste brouwsel was een pittig streekbier dat hij Geenen´s bier noemde, een naam die al snel veranderde in Lindeboom. Omdat er ook buiten de dorpsgrenzen veel vraag was naar het bier, kocht Geenen als één van de eerste brouwers een flessenvulmachine. De basis voor het huidige bedrijf was daarmee gelegd.

Willem Geenens kinderen Bernard en Christien zetten het succes van hun vader voort. Toen het nieuwe pilsener bier steeds populairder werd, besloten ze met die trend mee te gaan. In 1912 werd een nieuw brouwhuis geopend, met een krachtige stoommachine en koelmachine. Lindeboom pilsener was geboren! De hoppige smaak van dit heldere bier uit Neer sloeg direct aan. De familie Geenen had de juiste stap gezet.

Bernards zoon Willem legde de fundamenten voor de huidige brouwerij. Ondanks toenemende concurrentie van de grote landelijke merken, bleef Lindeboom Bierbrouwerij stevig overeind. Een moderne zelfstandige brouwerij.

In de jaren zeventig namen Ben en Willem het roer over van hun vader. De broers gingen verder op de weg van modernisering die door de vorige generatie was ingeslagen. Zo werden de bottelarij en fustenafdeling grondig vernieuwd.

Sinds het overlijden van Ben Geenen in 1998 heeft Willem alleen de leiding. Elke generatie Geenen zette zijn eigen stempel op het brouwproces, maar het karakter van Lindeboom bier bleef onveranderd. Die vastberadenheid wordt nog steeds door kenners en liefhebbers gewaardeerd.

In de afgelopen 130 jaar waren er vele prijzen en onderscheidingen. Zo werd Lindeboom pilsener in 1986 en 1992 uitgeroepen tot het beste flessenbier van Nederland. De absolute bekroning volgde in 1995, toen Lindeboom bij Koninklijke Beschikking tot Hofleverancier benoemd werd
LandNederland
Websitehttp://www.lindeboom.nl
Bier(en)Gouverneur Bier
Gouverneur Blonde
Gouverneur Brune
Lindeboom Bock
Lindeboom Lentebock
Lindeboom Oud Bruin
Lindeboom Pilsener
Venloosch Alt
(c) Potjebier.nlPowered by Source WebDesign